En la imagen de archivo, turistas en el Museo Guggenheim Bilbao. EFE/Luis Tejido

Barcelona, entre les setanta ciutats més “intel·ligents” del món

Ginebra, 4 abr. (EFE).- Bilbao, Madrid, Saragossa i Barcelona (70) són les quatre espanyoles que figuren al llistat de “ciutats intel·ligents” elaborat per l’escola de negocis suïssa IMD en col·laboració amb l’Organització Mundial de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles (WeGO).

Aquesta classificació, la quarta que elabora el centre amb seu a Lausana (Suïssa), agrupa 141 ciutats a partir de 20.000 enquestes realitzades als seus habitants en funció de quinze indicadors, entre els quals destaquen el preu de l’habitatge, els serveis sanitaris, la mobilitat, la seguretat i la contaminació ambiental.

Els deu primers llocs de la llista els ocupen Zuric, Oslo, Canberra, Copenhaguen, Lausana, Londres, Singapur, Hèlsinki i Ginebra.

L’accés a l’habitatge és el problema més gran per als barcelonins juntament amb la contaminació, la corrupció, la manca de mecanismes per poder contribuir amb el govern local, la seguretat i l’ocupació.

Com a les altres tres ciutats, l’oferta cultural i les facilitats d’accés a la mateixa van ser els aspectes més destacats pels ciutadans de Barcelona, que ocupa el 70è lloc al llistat d’IMD, cinc posicions per sota de la que ocupava en l’anterior estudi. EFE

jgv/is